Opskrift på flødestuvede kantarellerEfter en succesfuld svampetur, er det lækkert at komme hjem og tilberede en god frokostopskrift med de skønne kantareller. Flødestuvede kantareller er nemt at lave, og det smager helt fantastisk. Brug retten som forret på ristet brød eller i små butterdejsskaller eller som en lækker frokost.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spsksmør
300gkantareller, rensede
½spskcitronsaft
2dlpiskefløde
½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Hvis dine kantareller er store, kan de med fordel deles på midten, de mindre kan bruges hele.
Smelt smørret på en pande ved middel varme.
Kom kantarellerne på panden, og lad dem stege indtil de har smidt væsken, og den er kogt væk igen. Det tager cirka 5-10 minutter.
Tilsæt citronsaft og efterfølgende piskefløde, og skru ned til lav varme. Lad saucen simre cirka 5 minutter indtil den tykner og bliver cremet og lækker.
Tilsæt salt og peber, og smag eventuelt til med mere citronsaft efter smag.
Server straks, for eksempel på ristet brød i små butterdejsskaller eller sådan som du foretrækker.