Opskrift på hyldeblomst-kyllingNår du har lavet hyldeblomstsaft, står du tilbage med de brugte hyldeblomstskærme og citronskiverne. Der er stadig masser af smag i hyldeblomsterne der er rester fra produktionen af hyldeblomstsaft. Du kan komme dem inden i en kylling, det giver en helt fantastisk smag og saftighed til din kylling.
Imens ovnen forvarmer forberedes kyllingen. Fjern rester af indvolde og skyl kyllingen indvendigt og udvendigt med kold vand. Lad derefter kyllingen dryppe af og dup den tør med køkkenrulle.
Kyllingen gnides derefter ind i olie. Fordel halvdelen af saltet indvendigt, resten af saltet og citronpeber gnides ind i skindet. Kyllingen fyldes derefter med rester af hyldeblomster og citroner brugt til fremstilling af hyldeblomstsaft.
I et ildfast fad kommes resten af hyldeblomsterne og citronskiverne og kyllingen placeres herefter ovenpå med brystsiden op.
Kom nu kyllingen i den forvarmede ovn og tilbered den i ca. 1 time, eller til kernetemperaturen inde ved benene er 73-75 grader, så er man sikker på at kyllingen er gennemstegt og stadig saftig.
Kyllingen tages ud af oven og stilles utildækket og trækker i ti minutter inden den skæres ud og serveres.
Server med et flute, nye kartofler med persille eller dampede grøntsager.