Opskrift på lammeculotte på grillPerfekt rosastegt grillet lammeculotte. Det er lækker forårs- eller påskemad, som hele familien elsker at spise herhjemme. Server med kartofler og tzatziki eller myntesauce. Lammeculotte på grill er både nem og lækker mad.
Grillen forvarmes til ca. 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber. - Du kan med fordel marinere lammeculotten dagen i forvejen så smagene kan trække godt ind i kødet.
Brun nu lammeculotten af over direkte varme på alle sider. Overfør derefter lammeculotten til indirekte varme og tilbered den under låg til kernetemperaturen er 58 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages culotten af grillen. Placer den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 10 minutter.
Når lammeculotten har trukket, skæres den i skiver og serveres med det samme.
Lammeculotte på træpillegrill - Reverse sear
Denne tilberedningsmetode er giver kødet en dejlig smag af røg fra forbrændingen af træpiller. I modsætning til traditionel tilberedning på grill, brunes culotten her af til sidst.
Forvarm grillen til 110 grader. Jeg har brugt Webers Grill Academy Blend træpiller.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber. - Du kan med fordel marinere lammeculotten dagen i forvejen så smagene kan trække godt ind i kødet.
Placer et stegetermometer i culotten og kom den på grillen over indirekte varme. Tilbered den nu ved 110 grader til kernetemperaturen er 57-58 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages culotten af grillen. Lad den ligge utildækket i mens grillen varmes op til 250 grader.
Når grillen er varmet op brunes lammeculotten hurtigt af på alle sider over direkte varme, Når culotten er brunet af skal den trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.