Opskrift på gammeldags jordbærgrødJordbærgrød med mælk eller fløde er en klassisk dansk dessert. Det er en skøn sommerdessert, som er nem at lave, og som hele familien elsker at få serveret. Du kan brug friske eller frosne jordbær, begge dele fungerer fint og smager skønt.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1kgjordbær, friske eller frosne
3dlvand
120gsukker
1tskvaniljepasta
Jævning:
½dlvand
3spskkartoffelmel
Sådan gør du
Vask jordbærrene og fjern de grønne blomster. Hvis du bruger frosne, er det selvfølgelig ikke nødvendigt.
Kom jordbær, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog op under omrøring.
Når det koger, skrues ned til lav varme, låget lægges på, og grøden koger i 2-3 minutter.
Bland en jævning af vand og kartoffelmel, og hæld den gradvist i den kogende grød indtil du er tilfreds med konsistensen.
Lad grøden køle af, og server den med mælk eller fløde.