Opskrift på koldskåls-panna cottaPanna cotta er nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk godt. Koldskåls-panna cotta er en frisk version af den Italienske dessert, og det er en skøn sommerdessert. Her bliver den serveret med friske bær, men du kan vælge en anden topping hvis du synes.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
3bladehusblas
2,5dlpiskefløde
60gsukker
1tskvaniljepasta
2,5dlkoldskål, hjemmelavet eller færdigkøbt
Friske bær til servering, eller anden topping
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Varm fløde, sukker og vanilje op til kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen.
Vrid den opblødte husblas for vand, og smelt den under omrøring i den varme fløde.
Kom herefter koldskålen i gradvist under omrøring.
Hæld panna cotta-massen på 4-6 glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, men gerne længere tid.
Server de færdige panna cottaer med friske bær, coulis og for eksempel hjemmebagte kammerjunkere som knas på toppen.