Opskrift på flødekartofler på grillSådan et kartoffelfad med fløde og masser af god smag, er det perfekte tilbehør til grillmad. Det er nemt at forberede, og så er det noget hele familien elsker at spise. Det er skønt tilbehør til grillet kød som for eksempel nakkekoteletter eller hamburgerryg.
Grillen forvarmes til 185 grader sat op til indirekte varme. Her i opskriften er flødekartoflerne tilberedt på en træpillegrill, men de kan sagtens laves på en gasgrill, eller en traditionel kulgrill.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver à ca. 3 mm. Det er rigtig nemt hvis du har et mandolinjern, ellers er det frem med kniven.
Hvidløg hakkes. Løg skæres i tern eller i tynde ringe.
I en gryde varmes fløden op sammen med grov sennep, laurbærblade, salt, peber samt stødt muskatnød. Smag det til og tilsæt kartoffelskiverne, løg og hvidløg og lad det simre med i ca. 10 minutter under omrøring.
Hæld derefter det hele op i en alubakke. Kom nu alubakken på den forvarmede grill og tilbered flødekartoflerne i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre og de er blevet lækre og gyldne på toppen.
Når flødekartoflerne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.