Opskrift på glaseret hamburgerryg på grillGrillet hamburgerryg med bbq-glasering er skøn sommermad for hele familien. Det er en børnevenlig ret, og serveret med en portion flødekartofler og en god salat er det et skønt måltid. Klassisk dansk mad lavet på grillen!
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1,2kghamburgerryg
1dlbarbecuesauce
Glasering:
1spsksød fransk sennep
1spskbarbecuesauce
2spskbrun farin
1spskrasp
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 185 grader sat op til indirekte varme.
I mens grillen varmer op forberedes hamburgerryggen. Nettet/papiret der tit sidder på en hamburgerryg fjernes og kasseres.
Barbecuesaucen kommes i en lille skål og stilles klar. Ingredienserne til glaseringen blandes sammen i en lille skål og stilles til siden.
Placer hamburgerryggen i en foliebakke, og kom en stegesonde i hvis du har det. Ellers tjekkes kernetemperaturen løbende under tilberedningen med et stegetermometer. - Vi sigter efter en kernetemperatur på 65 grader, så er hamburgerryggen helt mør og saftig. - Hvis man er bange for at hamburgerryggen brænder på, kan der kommes en smule vand i bunden af foliebakken.
Placer foliebakken med hamburgerryggen på den forvarmede grill og luk låget. Pensel med barbecuesovs hvert kvarter, indtil kernetemperaturen er ca. 60 grader.
Når kernetemperaturen er ca. 60 grader, smøres hamburgerryggen med glaseringen og temperaturen i grillen hæves til ca. 220-230 grader, så glaseringen bobler op og hamburgerryggen kommer op på 65 grader.
Når kernetemperaturen er nået og glaseringen er smeltet og boblet lidt op, tages hamburgerryggen af grillen. Lad den stå 5 minutter inden den skæres ud og serveres.