Opskrift på kartofler på grillDisse kartofler er dejligt tilbehør til alt slags grillmad fra fisk og kylling til grillet kød. Server dem også gerne med en sauce, en tzatziki eller anden dyppelse. Det er en nem måde at lave grillede kartofler på.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler, små
2spskfrisk timian
2spskfrisk løvstikke
2spskolivenolie
50gsmør
1,5tskSalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 210 grader sat op til indirekte varme.
Kartoflerne vaskes grundigt i koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.
1 kg kartofler
Hvis det er forholdsvis store kartofler kan de skæres i halve eller kvarte.
Kom kartoflerne i et ildfast fad, eller i en grillbakke. Fordel olien ud over kartoflerne, og kom derefter friske krydderurter, salt og peber på. Vend det hele grundigt rundt så krydderurter og salt bliver fordelt på kartoflerne.
Smørret skæres i tynde skiver og fordeles ud over kartoflerne før de skal på grillen. - Smørret bruger jeg fordi det giver en dejlig smag til kartoflerne. Det kan springes over.
50 g smør
Kom nu fadet med kartoflerne i den forvarmede grill over indirekte varme og luk låget. Nu skal kartoflerne tilberedes i ca. 60 minutter, eller til de er møre. Tiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.
Vend kartoflerne rundt i fadet 2- 3 gange i løbet af tilberedningen, så de får farve på alle sider.
Når kartoflerne har fået en fin gylden farve og de er møre, er de klar til servering.
Noter
Du kan sagtens tilberede kød på grillen samtidig med at du laver kartofler på grill. Du har muligheden for at grille dit kød over direkte eller indirekte varme, bare husk at kartoflerne skal tilberedes med lukket låg.