Spidskål på grillen med parmesan og timian som tilbehør til grillmad
Forb. tid 5min
Tilb. tid 25min
Samlet tid 30min
Antal 4personer
Ingredienser
2spidskål, ca. 1/2 pr person
Olivenolie
Salt
Peber
100gsmør
50grevet parmesan, kan udelades
Frisk timian, kan udelades
Sådan gør du
Flæk spidskålene på langs, fjern de helt løse blade. Skyl kålhovederne grundigt under den kolde hane, lad dem dryppe af.
Smør dem på den flade side med lidt olie og krydder dem med salt og peber.
Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem og grill dem videre til den anden side også har fået farve.
Kom et par klumper smør på den flade side og flyt dem til indirekte varme og lad dem blive møre under låg. Du kan med fordel pakke dem ind i folie når de har fået farve, det holder på smørret og saften.
Når de er møre og lækre er de klar til at spise. Er du også vild med parmesan, så prøv at drys lidt parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Du kan også vælge at drysse lidt frisk timian på toppen, eller den krydderurt du allerbedst kan lide.
Noter
Server som tilbehør til grillet kylling, fisk eller kød.