Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dkOpskrift på Wagyu flat meat på grillFlap meat, flap steak eller bavette - kært barn har mange navne. Se her hvordan du laver wagyu flap meat på grill, som er perfekt mør og lækker. Server den med let og simpelt tilbehør, så kødet kommer til sin fulde ret.
Tag kødet ud af køleskabet en halv times tid inden det skal grilles.
Kødet pudses af for fedt og eventuelle hinder.
Grillen forvarmes til ca. 220 grader sat op til direkte varme.
Smør kødet ind i en smule olie og krydder det med salt og peber efter smag.
Kom nu kødet på den forvarmede grill og tilbered det i 7-12 minutter på hver side. Kødet vendes hver andet minut under tilberedningen.
Der kan være forskel på hvor tykt det stykke flap meat man tilbereder, og derfor er tilberedningstiden vejledende. Brug et stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på ca. 54 grader. Stegetermometeret placeres i den tykke del af kødet.
Når kødet har nået en ønskede kernetemperatur tages det af grillen, og skal nu trække utildækket i ca. 15 minutter. Kernetemperaturen i kødet stiger en smule når det trækker.
Når kødet har trukket skæres de i tynde skiver på tværs af kødfibrene og serveres med det samme.