Opskrift på urtesalt med ramsløg. Ramsløg er nemlig helt perfekte til at tørre sammen med salt, og det smager lækkert på en æggemad eller i mange forskellige retter.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 1 timet40 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
1,5dlsalt, groft
60gramsløg, svarende til 30 store blade
Sådan gør du
Skyl ramsløgbladene og tør dem godt i køkkenrulle. Put bladene i en blender eller minihakker sammen med 1,5 dl. groft salt og blend det hele til bladene er helt findelt.
Tænd ovnen på varmluft 50 grader og fordel saltblandingen på en bageplade med bagepapir på.
Tør saltet i ovnen i ca. halvanden time, rør rundt i saltet ca. hvert kvarter for at være sikker på det hele bliver tørret. Hvis saltet samler sig lidt i klumper, kan du tage pladen ud af ovnen og smuldre klumperne ud inden du sætter pladen i ovnen igen.
Når saltet er helt tørt tages pladen ud af ovnen og saltet hældes i et glas til opbevaring.
Brug saltet som ekstra smagsgiver på fx kød, fisk eller dit blødkogte æg om morgenen.