Opskrift på gammeldags rabarberkageGammeldags rabarberkage består af syrlig rabarbergrød med sprød sød knas af rasp og makroner og med flødeskum drysset med mandelflager på toppen. Det er en dejlig klassisk dansk sommerdessert, som hele familien vil elske at sætte tænderne i.
Kom rabarber, sukker, vaniljepasta og vand i en gryde og kog op.
Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt. Når rabarberne er godt kogt ud, skal grøden jævnes.
Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden. Husk den bliver lidt tykkere når den køler af.
Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.
Kagerasp:
Smelt smørret på en pande.
Kom rasp og sukker på panden, og steg det ved middel varme til raspen er gylden, det tager cirka 5-10 minutter. Læg raspen til afkøling på et stykke bagepapir.
Samling af desserten:
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
Anret desserten i portionsglas eller i en stor skål, fremgangsmåden er den samme.
Kom først et lag rabarbergrød i bunden, og kom så et lag kagerasp ovenpå. Knus markronerne, og fordel dem ovenpå raspen. Læg nu endnu et lag rabarbergrød ovenpå, og til sidst flødeskum. Drys med mandelflager på toppen, og nu er desserten klar til servering.
Noter
Hvis du vil have en lidt grovere knas, så prøv at erstat rasp med havregryn.