Opskrift på hjemmelavet whiskysauceDet er en klassisk lækker sauce, som passer perfekt til et godt stykke oksekød eller en god bøf. Det er en hurtig sovs, og familien vil med garanti sætte pris på det, hvis du sætter sådan en hjemmelavet whiskey sovs på bordet.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
80gsmør
70gtomatkoncentrat
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
½tsksød fransk sennep
1tskengelsk sauce
1tskrosmarin, frisk finthakket, eller tørret
1tsktimian, frisk finthakket, eller tørret
½dlwhisky, eller cognac
½tskhvidvinseddike
3dlpiskefløde
1,5tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
2tsksukker, eller efter smag
Sådan gør du
I en gryde smeltes smørret. Tilsæt tomatkoncentrat, hvidløgspulver, løgpulver, sød fransk sennep, engelsk sovs, rosmarin og timian. Svits det i et par minutter i smørret i ved middel varme.
80 g smør, 70 g tomatkoncentrat, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, ½ tsk sød fransk sennep, 1 tsk engelsk sauce, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timian
Tilsæt whisky, hvidvinseddike, fløde, salt, peber samt sukker.
½ dl whisky, ½ tsk hvidvinseddike, 3 dl piskefløde, 1,5 tsk salt, Peber, 2 tsk sukker
Lad saucen koge op, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 5 minutter. Smag den til med yderligere salt, peber og sukker efter behov og smag.
Saucen skal have en fin balance imellem salt, syre og sødt og en tydelig smag af whiskey.