Find en gryde frem, kom vand og salt i og bring det i kog.
Kom mandlerne i og tag straks gryden af varmen. Dæk vand og mandler til med alufolie, og stil dem til siden i en halv time.
Forvarme ovnen til 100 grader.
Når der gået en halv time hældes vandet fra mandlerne igennem en si. Lad dem dryppe af et ca. 5 min.
Kom mandlerne i en skål og tilsæt olie samt fint salt. Bland det hele godt sammen.
Kom bagepapir på en bageplade og fordel mandlerne ud på pladen. Placer pladen midt i ovnen og giv mandlerne ca. 2 timer ved 100 grader, hold øje med dem undervejs.
Efter ca. 2 timer tages mandlerne ud og køles af.
Nu skal mandlerne røges, enten på en kuglegrill eller i røgeovnen. det tager imellem 10 - 20 minutter alt afhængig af hvor meget røgsmag man vil have. Sidste gang jeg lavede dem fik de 15 min. ved 60 grader. Det gav en ikke for kraftig men meget afbalanceret røgsmag.
Kom de røgede mandler på glas og server dem som en lækker snack.