Opskrift på de bedste burgerbøffer til din hjemmelavede burger. Du kan vælge at komme en skive ost på din burger under tilberedningen, eller bruge den som den er i en burger med lidt grønt og en god burgerdressing. Hjemmelavet burger er en af familiens livretter herhjemme.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 5Bøffer
Ingredienser
500ghakket oksekød
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 250 grader.
Det hakkede oksekød deles i portioner á 100 g.
På et skærebræt "mases" kødet nu ud til den ønskede størrelse på bøffen. Jeg plejer at lave dem større end burgerbollen i diameter, da de skrumper en del under tilberedningen.
Når bøfferne er formet, kan man køre kniven ind under bøffen og løsne den fra skærebrættet.
Kom bøfferne på bagepapir eller mellemlægspapir så de er adskilt, ellers hænger de sammen.
Nu er bøfferne klar til at smide på grillen. Krydder dem med salt og peber, og tilbered dem over direkte varm i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen vendes.
Overfør de færdiggrillede burgerbøffer til en tallerken. Bøfferne kan også steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
Server de færdige burgerbøffer i en hjemmelavet burger.