Opskrift på klassisk mornaysauce til næste gang du skal lave lasagne. Mornay er en klassisk ostesovs, som ud over lasagne kan bruges over ovnbagte kartofler eller i et pastafad, eller som ostesovs til fisk eller kød. Brug vores forslag til oste, eller vælg de oste du bedst kan lide.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
30gsmør
3spskhvedemel
5dlmælk
75gmozarella, frisk
50gparmesan, fintrevet
50ggruyère ost, fintrevet
Salt, efter smag
Peber, efter smag
¼tskmuskatnød, fintrevet
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Pisk melet ind i smørret og lad det svitse ved middelvarme i et par minutter til det danner en roux.
Tilsæt mælken gradvist i mens der piskes så der ikke kommer klumper. Når mælken er pisket i, koges sovsen op, og den simrer et par minutter.
Tilsæt osten, og rør rundt i saucen til osten er smelt helt og det igen en en helt glat sauce.
Smag saucen til med salt, peber og revet muskatnød.