Opskrift på husarstegLækker og saftig husarsteg med svampe og bacon og masser af krydderuter. Det er skøn mormormad, som er perfekt i en weekend her om efteråret hvor det er lidt småkoldt og blæsende. Server stegen sammen med kartofler, lidt grønt og den brune sovs.
Derefter skæres baconen i tern og svitses på en stor pande. I mens baconen svitses, renses løg samt champignoner. Begge dele hakkes fint og kommes på panden sammen med baconen når den er blevet gylden.
De friske krydderurter hakkes fint og kommes på panden sammen med salt og peber efter smag. Svits blandingen til al væde fra svampene er fordampet.
Imens blandingen svitses forberedes nakkefileten. Den pudses for de værste sener og fedt. Derefter skæres der skiver i den, dog uden at skære helt igennem, lidt som med en hasselback kartoffel.
Nakkefileten krydres derefter med en smule salt og peber. Nu skal svampeblandingen fordeles ned imellem skiverne på nakkefilten, bare fyld rigeligt i.
Slut af med at drysse rasp på toppen. Efterfølgende bindes stegen med madsnor på langs for at holde sammen på den under tilberedningen. Husarstegen placeres nu i et ildfast fad og der tilsættes rødvin, bouillon samt ekstra krydderurter til fadet.
Stil nu husarstegen i ovnen og tilbered den i 2 timer ved 200 grader.
Når tiden er gået tages stegen ud af ovnen. Skyen fra fadet hældes igennem en si over i en gryde. Stegen stilles utildækket, og skal nu trække imens sovsen laves.
Kom fløden i skyen og kog den op. Tilsæt sovsekulør, ribsgele og smag den til med salt og peber. Når man er tilfreds med smagen jævnes sovsen med en blanding af maizena rørt op en i en smule vand.
Når man er tilfreds med konsistensen på sovsen er den klar til servering. Madsnoren fjernes på stegen, og den skæres i skiver og servres med sovsen, kogt broccoli og kogte kartofler.