Nem opskrift på en lækker sammenkogt ret med svinesmåkød, kikærter og masser af grøntsager. Det er en skøn gryderet der kan spises hele året rundt. Lav gerne en stor portion og gem resterne i fryseren. Herhjemme elsker børnene retten, selvom den indeholder krydderier, så er den børnevenlig og mild i smagen.
Ingredienserne til krydderiblandingen blandes sammen og stilles til siden.
Grøntsagerne forberedes og skæres i tern og stilles til siden.
Svinekødet skæres i passende stykker. Kom svinekødet og krydderiblandingen i en skål og vend det sammen så krydderiblandingen bliver fordel på alt kødet.
I en stor gryde varmes olien op og kødet svitses nu ved høj varme af flere omgange. Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden. Hvidløg, Løg, gulerødder samt bladselleri tilsættes og svitses med i ca. 5 minutter.
Tilsæt derefter hakkede tomater, øl, vand, bouillon, salt, peber samt sukker og kanel. Rør det grundigt sammen og bring det i kog. Skru ned til middellav varme, og kom låg på gryden. Nu skal det simre under låg i ca. 1 time. Husk at røre i det undervejs.
Når der er gået en time tilsættes den hakkede persille samt kikærter og fløde. Lad det simre uden låg i ca. 10 minutter inden gryderetten serveres sammen med et godt brød til.