Opskrift på ribeye på grillSådan griller du den perfekte ribeye. En ribeye steak skal være medium tilberedt, mør og saftig, og så skal den serveres med lidt godt tilbehør. En grillet okse-steak er bare guf!
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2ribeye bøffer, cirka 300 gram pr stk.
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Tilberedning over direkte/indirekte varme:
Grillen forvarmes til 300 grader.
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
2 ribeye bøffer
Bøfferne drysses med salt og peber efter smag. Grillristen pensles med olie så bøffen ikke brænder fast. Man kan også bruge et stykke køkkenrulle dyppet i olie.
Salt, Peber
Efterfølgende kommes bøfferne på grillen og brunes af over den direkte varme ca. 1-2 minutter på hver side. Efterfølgende flyttes bøfferne væk fra den direkte varme og temperaturen skrues ned. Bøfferne grilles nu færdige over indirekte varme (med lukket låg) til kernetemperaturen er 54-55 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen. Lad bøfferne hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.
Tilberedning med Reverse sear metoden (velegnet til træpillegrill):
Grillen forvarmes til 125 grader.
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
Kom bøfferne på grillen (indirekte varme). Tilbered nu bøfferne til kernetemperaturen er ca. 53 grader. Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen, og der skrues op til højeste varme.
Når grillen er helt varm Kommes bøfferne på den meget varme grill og brunes nu af ca. 1 - 2 minutter på hver side.
Når bøfferne er brunet kort af tages de af grillen og skal nu hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.
Tilberedning over direkte varme:
Grillen forvarmes til 300 grader, Sat op til direkte varme.
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
Kom nu bøfferne på grillen over direkte varme og grill dem ca. 1 minut på den ene side. Bøfferne drejes 90 grader og grilles igen 1 minut på samme side. Gentag processen for den anden side. Sådan drejes, vendes og grilles bøffen til kerne temperaturen er mellem 54-55 grader.- En Ribeye steak på ca. 300 g., skal have ca. 6-7 minutter på grillen.
Når bøffen har fået den ønskede kernetemperatur tages de af grillen, og skal herefter hvile i ca. 5 minutter inden de serveres.