Nem opskrift på muffins med citron citronsmørcreme på toppen. Hvis de skal serveres som påskemuffins kan de pyntes med et stort påskeæg eller flere små chokoladeæg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Pyntning 15 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 12stk
Udstyr
Muffinsform
Ingredienser
Citronmuffins:
200gsmør, blødt
200gsukker
1tskvaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
4æg
1citron, skallen (saften bruges også)
½dlcitronsaft
200ghvedemel
1tskbagepulver
Citronsmørcreme:
250gflormelis
150gsmør, blødt
1citron, skal og saft
Pynt:
12marcipanæg, eller andre påskeæg
Sådan gør du
Bagning:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Pisk først blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter 1 æg af gangen. Pisk godt imellem hvert æg.
Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen rigtig godt sammen.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i røreskålen, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn og uden klumper. Undgå at slå for meget luft ud af den.
Fordel dejen i muffinsforme. Fyld hver form cirka ¾ op.
Bag dine muffins i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en bagerist.
Pyntning:
Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes med smørcreme.
Riv citronskallen fint og pres efterfølgende saften ud af citronen. Pisk i mens smør og flormelis luftigt, og rør til sidst citronskal og saft i smørcremen. Du kan eventuelt tilsætte lidt frugtfarve hvis smørcremen skal være mere gul.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt en fuglerede form ovenpå dine muffins. Pynt til sidst med et påskeæg på toppen, og så er de klar til servering.