Opskrift på den klassiske danske grydekylling med brun sovs, som serveres med kartofler og agurkesalat. Det er en skøn ret som hele familien med garanti vil elske.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kylling, ca. 1300 gram.
2tsksalt
Peber
1dlfrisk persille
1spskfrisk timian
50gsmør
5dlhønsebouillon
4dlpiskefløde
1løg
1spsksovsekulør
1spskribsgele
Jævning: Kan udelades
2spskmaizena
3spskvand
Sådan gør du
Kyllingen forberedes. Den rengøres indvendigt. Gumpen samt vingespidser klippes af.
Derefter fordeles halvdelen af saltet indvendigt i kyllingen. Den friske persille kommes ind i kyllingen der derefter snøres sammen med madsnor.
resten af saltes samt stødt peber efter smag gnides ind i kyllingeskindet.
I en tykbundet stor gryde smeltes smørret ved middel varme. Løget skrælles og halveres og kommes i smørret sammen med kyllingen der brunes af på all sider.
Hønsebouillonen tilsættes og der skrues ned for varmen. Kom nu låg på gryden og lad den simre under låg i Ca. 40 minutter med brystsiden op.
Når der er gået 40 minutter tilsættes fløden og kyllingen simrer herefter igen under låg i Ca. 20 minutter, eller til kernetemperaturen i kyllingen er 75 grader.
Når kyllingen er færdig tages den op af gryden og holdes varm imedens man laver sovsen.
Der tilsættes kulør til sovsen samt en god klat ribsgele. Lad sovsen koge op og smag den til med ekstra salt og ribsgele om nødvendigt.
Sovsen kan herefter jævnes med maizena rørt op i vand. Blandingen piskes i sovsen til konsistensen tykner. Sovsen kan også serveres uden jævning som klassisk skilt sovs.
Server den grydestegte kylling med kogte kartofler og hjemmelavet agurkesalat.