Nem opskrift på mexicansk tortilla lasagne med oksekød og cheddar samt majs og sorte bønner. Den smager godt og så er det en ret hele familien elsker til aftensmad herhjemme.
Opvarm olivenolien i en gryde. Hak løg og hvidløg fint, og steg dem ved middelvarme til løgene bliver gennemsigtige.
Tilsæt paprika, røget paprika, spidskommen, koriander, kanel og chiliflager, og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt hakket oksekød og brun det af i gryden.
Når kødet er brunet af, tilsættes sorte bønner, majs, rød peberfrugt i tern, hakkede tomater, sukker, salt og peber. Kog retten op, og lad den koge ind i 30 minutter uden låg. Rør jævnligt.
Når sovsen er kogt ind, og der meste væske er kogt væk, er vi klar til at samle lasagnen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom bagepapir i bunden af en springform, der passer i størrelsen med tortillapandekagerne.
Læg først en tortillapandekage i bunden af springformen. Kom så ¼ af kødsovsen ovenpå pandekagen. Drys en håndfuld ost ovenpå.
Læg endnu en tortilla ovenpå. Kom så kødsovs og en lille håndfuld cheddar oven på, og derefter endnu en pandekage. Fortsæt til du har brugt al kødsovsen og lagt den sidste tortilla på toppen. Fordel resten af osten ud over toppen og sæt lasagnen i ovnen 10 minutter eller til osten er smeltet.
Pynt med lidt frisk koriander og server med creme fraiche, salsa og guacamole.