Nem opskrift på en lækker ret til brunch. Bagte kartofler med fyld af sprød bacon, æg og cheddarost på toppen. Server som en lækker morgenmad til din familie.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 4stk
Ingredienser
2stkbagekartofler, store
4skiverbacon
2spskpiskefløde
1spsksmør
½tsksalt
Peber
4stkæg
2spskcheddarost, revet
Timian, eller purløg
Sådan gør du
Vask og tør kartoflerne. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.Alternativt kan du bage kartoflerne i mikroovnen - 2 kartofler skal have 10 minutter ved fuld effekt, læg dem på et dobbelt stykke køkkenrulle, og vend kartoflerne halvvejs.
Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Kom en spiseskefuld fyld tilbage i hver kartoffel"skal" og smør det ud i bunden. Sæt kartoflerne i et ildfast fad.
Læg en skive sprød bacon ovenpå, og kom til sidst et æg oveni. Det er nemmest at slå ægget ud i en lille skål, og derefter hælde det oveni kartoflen.
Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter, eller indtil hviden har sat sig. Blommen må stadig gerne være flydende. Når ægget er næsten færdigt, drysses det med revet cheddar, så osten lige kan nå at smelte i ovnen.
Drys det færdige æg med salt, peber og timian eller purløg, og server straks.