Nem opskrift på en lækker og luftig æggekage lavet i ovnen. Det er nem, sund og lækker frokost eller aftensmad. Server med et godt stykke rugbrød.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
15gsmør
12æg, M/L
1dlpiskefløde
1tskbagepulver
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Pynt:
300gbacon, sprødstegt
2tomater, skåret i tynde skiver
½agurk, skåret i tynde skiver
1dlpurløg
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader alm. ovn
Æggene slås ud i en skål, tilsæt fløden samt bagepulver og krydder med salt og peber.
Smelt smørret på en pande der kan gå i ovnen, alternativt kan den laves i et ildfast fad. Kom æggemassen på panden og stil den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til æggekagen er færdigbagt.
Der pyntes med med skiver af sprød bacon, skiver af tomat, agurk samt frisk purløg.
Jeg vil forslå at spise en skive godt hjemmebagt rugbrød til.