Opskrift på Danmarks nationalret i en paneret version. Server traditionelt med kogte kartofler og persillesovs.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800gbrystflæsk, i skiver, gerne letsaltet
3stkæg
½dlmælk
2dlrasp
75gsmør
Sådan gør du
Skiverne af brystflæsk bankes let ud.
I en dyb tallerken piskes de 3 æg sammen med mælk.
Kom rasp i en anden dyb tallerken.
Derefter vendes skiverne af flæsk først i æggemassen og derpå i rasp. Sørg for at de er helt dækket i paneringen. Kom skiverne af brystflæsk på en bageplade med bagepapir når de er paneret.
I en stor pande varmes rigeligt smør op til middel varme. Steg nu de panerede skiver af flæsk 5-6 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Steg det af flere omgange.