Opskrift på stegt flæsk med persillesovsDanmarks nationalret nr. 1. Stegt flæsk og persillesovs er klassisk dansk mad, som bare smager godt og hele familien elsker det. Serveres med kogte kartofler og så har man et fantastisk måltid mad.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800gflæsk, i skiver, gerne letsaltet flæsk
Persillesovs:
30gsmør
2spskhvedemel
3dlmælk
2dlgrøntsagsbouillon
2dlfrisk persille, fint hakket
Sådan gør du
Stegt flæsk i ovn:
Forvarm ovnen til 225 grader alm. ovn. Kom bagepapir på risten til ovnen og fordel skiverne af flæsk. Kom risten i den forvarmede ovn, placer en bradepande under risten. Tilbered nu skiverne af flæsk 35 - 40 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gang undervejs.
Stegt flæsk på grill:
Metode 1. Forvarm grillen til 200-225 grader, sat op til indirekte varme. Skiverne af flæsk placeres i alubakker. Steg dem 45 - 60 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Det sprødstegte flæsk placeres på fedtsugende papir inden det serveres.
Metode 2. Forvarm grillen til 200-225 grader, sat op til indirekte varme. Skiverne af flæsk kommes i en rotisserikurv. Placer en alubakke med en smule vand under kurven, fyld vand på efter behov. Tilbered flæsket i den roterende kurv i 45 - 60 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Metode 3. Forvarm grillen til middel varme sat op til direkte varme. Steg skiverne af flæsk over den direkte varme, vend dem løbende, så de ikke brænder på under tilberedningen. Fortsæt indtil de er gyldne og sprøde.
Stegt flæsk på pande:
Forvarm en nonstick pande til middel varme. Placer skiverne af flæsk på panden og steg dem i 5 - 6 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Vend dem flere gange undervejs, så de ikke brænder på.
Persillesovs:
Smørret smeltes i en gryde. Når det er smeltet tilsættes melet, det piskes sammen til en roux. Lad det svitse et par minutter ved middel varme. Tilsæt mælk og bouillon gradvist under omrøring. Når sovsen har den ønskede konsistens, tilsættes persille og der smages til med salt og peber.