Nem opskrift på hurtig og lækker pastaret med bagt feta, tomater og rødløg, som bages i ovnen og vendes med friskkogt pasta og spinat. Den kendte trend fra TikTok og Instagram - nem pastaret i ovn.
400gspaghetti, tørret, koges aldente efter anvisningerne på posen
50gfriske spinatblade, skyllet grundigt i koldt vand
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 210 grader alm. ovn.
Tomaterne skylles grundigt i koldt vand.
Rødløget skrælles, deles i 2 og snittes i tynder skiver. Hvidløget pilles og hakkes fint.
I et stort ildfast fad placeres blokken af feta i midten. Fordel tomaterne, løg og hvidløg rundt om, hæld olien over efterfulgt af oregano, salt, sukker og peber.
Stil fadet midt i den forvarmede ovn og bag det ved 210 grader i ca. 35 minutter.
Når halvdelen af tiden er gået bringes en gryde med velsaltet vand i kog. Pastaen koges efter anvisningerne på posen.- Spinaten skylles grundigt i koldt vand og dryppes af.
Tag fadet ud af ovnen og mos med en gaffel feta og tomater, tilsæt den friske spinat og rør det sammen til en tyk sauce. Hæld pastaen op i et dørslag så vandet drænes fra.
Kom den kogte pasta op i fadet til saucen og vend det grundigt sammen.