Opskrift på lækre grønne madpandekager med spinat fyldt med varmrøget laks og hjemmesyltede rødløg og creme fraiche med dild. Perfekt frokostret eller let aftensmad.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Trækketid 15 minuttermin
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Syltede rødløg:
4rødløg
2dleddike
2dlvand
2dlsukker
1spsksalt
10peberkorn
2laurbærblade
Spinatpandekager:
1dlhavregryn
1dlmælk
3æg
150gspinat
1tsksalt
Fyld:
1bdtfrisk dild
200gcreme fraiche
400gvarmrøget laks
200grucola, eller salat
Salt
Peber
Sådan gør du
Syltede rødløg
Forbered først de syltede rødløg. Det kan sagtens gøres i god tid, gerne en eller to dage før, så de kan nå at trække.
Skræl rødløgene og skær dem i tynde skiver.
Kog eddike, vand og sukker op sammen med salt, peberkorn og laurbærblade.
Kom de tynde skiver af rødløg i den kogende lage, og lad dem koge 2 minutter.
Kom rødløgene med lagen i et glas eller en bøtte, og lad dem trække indtil du skal servere pandekagerne.
Spinatpandekager:
Kom havregryn i en skål, og hæld mælken over. Lad dem trække i 15 minutter til de bliver bløde.
Tilsæt æg, spinat og salt oveni de bløde havregryn, og blend dejen godt med en stavblender indtil dejen er jævn.
Bag pandekagerne på panden i lidt smør (brug cirka 1/2 dl dej pr pandekage), de skal have 1-2 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og gennembagte.
Fyldning:
Hak dilden fint og rør den i creme fraichen.
Smør dild-cremen på pandekagen og kom så varmrøget laks, syltede rødløg og salat i pandekagen.