Pisk 40 gram hvedemel og 200 gram mælk sammen i en gryde. Opvarm mens du pisker, og lad jævningen tykne under opvarmning. Når du har en tyk meljævning (den skal ikke koge) tager du den af blusset, og sætter den til afkøling.
Lun de resterende 175 gram mælk lidt i mikroovnen eller i en gryde, og opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt sukker, salt, evt. bageenzym, de resterende 460 gram hvedemel, og den afkølede meljævning, og ælt dejen sammen. Ælt dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter.
Efter 10 minutter tilsættes det bløde smør, og dejen æltes ca. 10 minutter mere eller indtil den er glat og jævn og slipper skålen.
Når dejen er færdigæltet, skal den hvile 20 min ved stuetemperatur.
Efter 20 min tager du dejen ud på bordet, og trykker den ud til et rektangel med samme længde som din form.
Fold dejen og spænd den op. Fold først oppe fra og ind mod midten, og derefter nedefra og ind over din anden foldning. Luk samlingen godt sammen, og rul franskbrøddet et par gange på bordet, inden du lægger det i formen med samlingen nedad.
Lad dit brød hæve ca. 60 minutter ved stuetemperatur, og snit så brøddet, og pensel det med lidt mælk på toppen. Du kan også drysse med birkes hvis du vil have birkes på dit formbrød.
Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25 minutter ved 220 grader.
Lad brødet køle af på en rist inden du skærer i det.