Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med nougat og marcipanremonce
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hævetid 1 timet45 minuttermin
Samlet tid 2 timert25 minuttermin
Antal 16stk
Ingredienser
Dej:
3,5dlmælk, lun
2spsksukker
6gramtørgær, eller 25 gram almindelig gær
560ghvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
1/4tsksalt
60gsukker
2æg, m/l
60gsmør, smeltet
Fyld:
125gsmør
125gsukker
125gmarcipan
125gnougat
Glasur:
50gnougat
1,5dlflormelis
Vand, kogende
Sådan gør du
Dej:
Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød.Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Fyldning:
Remoncen blandes sammen af smør, sukker og marcipan mens bollerne hæver. Det er nemmest at gøre med hænderne.
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel skiver af nougat hen over. (Her på billedet er det hakket mørk chokolade, men princippet er det samme med nougat).
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter ved stuetemperatur overdækket med et viskestykke.
Bagning:
Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
Tag dem så ud og lad dem køle ned på en bagerist.
Pyntning:
Smelt nougat til glasuren enten i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt flormelis, og derefter lidt kogende vand. Rør glasuren sammen indtil den har en god tyk men stadig flydende konsistens. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.