Nem opskrift på intervalstegning af culottesteg. Få en helt perfekt rosastegt okseculotte hver gang, sådan her bliver den rosa helt ud til kanten.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet25 minuttermin
Hviletid 30 minuttermin
Samlet tid 2 timert5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1culottesteg, ca. 1300 g.
1spskolivenolie
3tsksalt
Peber, efter smag
Sådan gør du
Man kan intervalstege både i ovn og på grill. Det bliver et rigtig godt resultat begge steder. Hvis man vil gemme stegesky til sauce, så skal der en drypbakke under med en smule vand.
Forberedelse:
Grillen/ovnen forvarmes til 190 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
Culotten tages ud af køleskabet en halv time før den skal tilberedes. Puds den på bagsiden for sener og fedt. Rids derefter overfladen, dog uden at skære ned i kødet.- Smør culotten ind i en smule olie og gnid den derefter ind i salt og peber.
Interval 1 - Første stegning:
På grill:Placer culotten imellem de 2 varmekilder og tilbered den i 15 minutter med låg på grillen. Husk drypbakke under hvis der skal gemmes stegesky til sauce.I ovn:Culotten placeres midt i ovnen på en rist, med en drypbakke eller et ildfast fad under. Den tilberedes nu 15 minutter.
Interval 2 - Første hvileperiode:
Når der er gået 15 minutter tages culotten af grillen eller ud af ovnen og stilles utildækket. Her skal den nu stå og trække i 15 minutter.
Interval 3 - Anden stegning:
Nu skal culotten på grillen eller i ovnen igen og steges 15 minutter en gang til på samme måde som før. Det gælder både for ovn og grill.
Interval 4 - Anden hvileperiode:
Nu skal culotten ud og hvile igen. På samme måde som før utildækket.
Interval 5 - Sidste stegeperiode:
Her steges culotten færdig til en kernetemperatur på 56 grader. Stegetiden i dette trin kan variere. På min grill tog det ca. 15 minutter.Culotten kommes igen i grill eller ovn. Nu skal den stege færdig til kernetemperaturen på 56 grader er nået. Det er altså nødvendigt at bruge et stegetermometer.- Ønsker man en smule mindre rød culotte, tilbereder man til en kernetemperatur på 58 grader.
Interval 6 - Sidste hvileperiode:
Nu skal culotten ud af ovnen/grillen og hvile i 30 minutter, inden den skæres ud og er klar til servering. Husk at skære på tværs af kødfibrene.
Culotten serveres med dit favorittilbehør for eksempel hjemmelavede fritter og en bearnaise sauce.