Jordskokkerne skylles i kold vand og skælles. De flækkes på langs og kommes i en skål. Kom ½ dl. olivenolie, citronsaft samt frisk timian over. Vend jordskokkerne godt rundt så olien bliver fordelt. Krydder med salt og peber.
Kom jordskokkerne samt knuste hvidløgsfed i skal på en bageplade med bagepapir, og stil dem i den forvarmede ovn.- Nu skal de bages i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gyldne og møre. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
Når der er en halv time tilbage af tilberedningstiden for jordskokkerne, varmes 1 spsk. smør op i en stor gryde. Kom det hakkede lød i og svits det ved middelvarme til løgene bliver klare.
Imens løgene klarer i smørret, skrælles kartoflerne og skæres i grove tern. Kom dem ned i gryden og tilsæt fond og vand. Kom låg på og lad det simre til jordskokkerne er færdige.
Når jordskokkerne er blevet gyldne tages de ud af ovnen og kommes i gryden. Skallen fjernes fra de bagte hvidløgsfed og hvidløgene kommes også i gryden. Lad det simre videre.
I mens suppen koger færdig tilberedes prosciutto og torsken.Prosciutto skiverne kommes i ovnen på en bageplade med et stykke bagepapir i cirka 10 minutter ved 200 grader til det er gyldent og sprødt. - Mens skinken er i ovnen steges fisken.
På en pande varmes resten af smørret op til middel varme. Vend torsken i rugmel krydret med salt og peber. Kom torsken på panden og steg den nu ved middel varme 5-7 minutter på hver side eller til den kun lige er tilberedt igennem.- Tag torsken forsigtigt af panden.
Kom fløden i suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag den til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.- Når man er tilfreds med smagen er suppen klar til servering.
Retten anrettes i suppetallerken med 1 stykke torsk, fyld den varme suppe i og drys med sprød prosciutto og ekstra frisk timian.