Nem opskrift på lækre ovnbagte rodfrugter med rosmarin
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgrodfrugter, en god blanding, her rødbeder, guldrødder, pastinakker og persillerødder.
4kvisterosmarin, eller timian, alternativt 1 spsk. tørret
4spskolivenolie
1spskhonning
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Skær rødbeder lidt mindre end gulerødder, pastinak og persillerød, da de har længere tilberedningstid.
Kom alle rodfrugterne i et ildfast fad sammen med rosmarin, olivenolie, honning, salt og peber og vend det hele godt rundt.
Sæt fadet i ovnen og bag rodfrugterne 35-45 minutter alt efter størrelse. Stik i rodfrugterne for at tjekke om de er møre og klar til servering.