Bland alle ingredienser til lagen og giv det et hurtigt opkog.
Køl lagen af i køleskabet til den er helt kold.
Skyl ribbenstegen i vand og kom den derefter i lagen og lad den ligge på køl i 24 timer.
Når stegen har ligget i lagen i et døgn, tages den op og skylles grundigt i koldt vand. Dup derefter stegen helt tør med køkkenrulle.
Nu skal stegen tørre et døgn i køleskabet uden at være tildækket.
Tid til røg!
Jeg plejer at røge bacon ved en temperatur på ca. 40 grader. Og efter som jeg godt kan lige en kraftig røgsmag, så røger jeg den som regel 7 - 9 timer når det er røget ved halv varme. Hvis det skal koldrøges, skal temperaturen være under 25 grader og røgetiden forlænges til omkring 36 timer delt op i 12 timers røg og 12 timer på køl og så røg igen osv...
Når røgetiden er gået, så plejer at lade baconen trække et par dage på køl, får jeg vakuumpakker den og fryser den ned i portioner.