Opskrift på bøf LindströmKlassisk Svensk Biff a la Lindström - hakkebøf med rødbeder og kapers serveret med brasede kartofler og en lækker skysauce. Dejlig hverdagsmad, som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bøf Lindstrøm:
800ghakket oksekød
100gsyltede rødbeder, hakket fint
1løg, fint hakket
1spskkapers
1tskdijonsennep
2æg
1,5tsksalt
½tskpeber
Stegning:
1spskolie
15gsmør
Brasede kartofler:
1kgkartofler
30gsmør
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Skysauce:
2dlvand
½oksebouillonterning
1spskribsgele
Topping:
Syltede rødbeder, hakket fint
Kapers
Sådan gør du
Alle ingredienserne til farsen æltes grundigt sammen i en skål. Når farsen er rørt helt sammen stilles den til siden. Alternativ kan den laves på forhånd og stilles på køl.
800 g hakket oksekød, 100 g syltede rødbeder, 1 løg, 1 spsk kapers, 1 tsk dijonsennep, 2 æg, 1,5 tsk salt, ½ tsk peber
Skræl kartoflerne og skær den i passende tern.
1 kg kartofler
En gryde med vand bringes i kog, tilsæt en spsk. salt og derefter kartoffelternene. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre.
I mens kartoflerne koger formes 4 bøffer af farsen.
Når kartoflerne har kogt hældes de i et dørslag, så vandet kan dryppe fra. - Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olien ved middelhøj varme. Kom de afdryppede kartoffeltern på panden i svits dem i 10 - 15 minutter ved middel varme, eller til de er gyldne og sprøde. Krydder dem med salt og peber.-Når de er færdige tages panden af varmen.
30 g smør, 1 spsk olivenolie, Salt, Peber
I mens kartoflerne brases steges bøfferne. I en anden pande varmes smør og olie op til middel varme. Steg bøfferne i 7-8 minutter på hver side. Nør bøfferne er færdige tages de af panden.
1 spsk olie, 15 g smør
Skysauce:
I samme pande som bøfferne er stegt kommes nu vand, bouillonterning samt ribsgele, lad det koge op og lad det reducere en smule.
2 dl vand, ½ oksebouillonterning, 1 spsk ribsgele
Anret en tallerken med en portion brasede kartofler i bunden, placer en bøf ovenpå. Kom en smule skysauce på efterfulgt af rødbedetern og kapers. Server retten med en frisk salat.