Opskrift på Klassisk Svensk Biff a la Lindström - hakkebøf med rødbeder og kapers serveret med brasede kartofler.
Forb. tid 15min
Tilb. tid 30min
Samlet tid 45min
Antal 4personer
Ingredienser
Bøf Lindstrøm:
800ghakket oksekød
100gsyltede rødbeder, hakket fint
1løg, fint hakket
1spskkapers
1tskdijonsennep
2æg
1,5tsksalt
½tskpeber
1spskolie
15gsmør
Brasede kartofler:
1kgkartofler, skrællet og skåret i tern
30gsmør
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Skysauce:
2dlvand
½oksebouillonterning
1spskribsgele
Topping:
syltede rødbeder, hakket fint
kapers
Sådan gør du
Alle ingredienserne til farsen æltes grundigt sammen i en skål. Når farsen er rørt helt sammen stilles den til siden. Alternativ kan den laves på forhånd og stilles på køl.
Skræl kartoflerne og skær den i passende tern.
En gryde med vand bringes i kog, tilsæt en spsk. salt og derefter kartoffelternene. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre.
I mens kartoflerne koger formes 4 bøffer af farsen.
Når kartoflerne har kogt hældes de i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.- Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olien ved middelhøj varme. Kom de afdryppede kartoffeltern på panden i svits dem i 10 - 15 minutter ved middel varme, eller til de er gyldne og sprøde.-Når de er færdige tages panden af varmen.
I mens kartoflerne brases steges bøfferne. I en anden pande varmes smør og olie op til middel varme. Steg bøfferne i 7-8 minutter på hver side. Nør bøfferne er færdige tages de af panden.
Skysauce:
I samme pande som bøfferne er stegt kommes nu vand, bouillonterning samt ribsgele, lad det koge op og lad det reducere en smule.
Anret en tallerken med en portion brasede kartofler i bunden, placer en bøf ovenpå. Kom en smule skysauce på efterfulgt af rødbedetern og kapers. Server retten med en frisk salat.