Nem opskrift på små blinis med røget laks og rødløg med creme fraiche og dild - Perfekte som små kanapeer til forret eller som en snack til nytårsaften
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1æg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
Fyld:
1rødløg
250gkoldrøget laks
1dlcreme fraiche
Peber
Flagesalt
frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
Opløs gæren i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt nu mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør. Lad dejen hæve lunt 1 time.
Pisk æggehvider helt stive, og vend dem så forsigtigt i dejen.
Varm en pande op til middel varme, og kom dej på panden i små klatter. Jeg bruger cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg blinierne 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.
Servering:
Kom en teskefuld creme fraiche på hver blini, og et lille drys finthakkede rødløg. Læg derefter lidt røget laks ovenpå, og slut af med dild, friskkværmet peber og flagesalt på toppen.
Noter
Beregn 3-4 blinis pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de fryses ned og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og lune dem et minut i ovnen inden servering.