Opløs gæren ud i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør i dejen. Lad dejen hæve lunt 1 time.Mens dejen hæver kan du lave pestocremen og den sprøde parmaskinke.
Pisk æggehvider helt stiver, og vend dem så forsigtigt i dejen.
Varm en pande op til middel varme, og kom blinisdej på panden i små klatter. Jeg bruger en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle af inden servering.
Pestocreme:
Pisk creme fraichen til den bliver en smule luftig. Rør så pesto i, og sæt cremen på køl indtil servering.
Forbered skinke og oliven:
Mens dejen til dine blinis hæver, kan du forberede den sprøde skinke og de halve oliven.
Varm ovnen op til 200 grader. Fordel parmaskinken i skiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt den i ovnen i 6-8 minutter eller til skinken er sprød. Tag den ud, og lad den køle af et øjeblik. Læg så skinken over på en rist, så holder den bedst sin sprødhed.
Halver dine oliven og fjern eventuelt stenen. Beregn 1 oliven pr blinis du skal anrette.
Servering:
Kom en teskefuld creme på hver blini, fordel den sprøde skinke hen over, og pynt med to halve oliven på hver. Slut af med lidt friskkværnet peber og drys med finthakket purløg.
Noter
Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.