Den bedste nemme opskrift på små blinis pandekager og ideer til blinis fyld
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 50små
Ingredienser
0,5dlvand
15ggær
½tsksalt
200ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
3dlmælk
2stkæg, deles i blommer og hvider
25gsmør, smeltet
25gsmør, til stegning
Sådan gør du
Udgør først gæren i vand. Tilsæt herefter salt og hvedemel. Hvis du har, kan du skifte halvdelen af hvedemelet ud med boghvedemel. Tilsæt herefter mælk og æggeblommer, og rør dejen til den er jævn. Kom til sidst det smeltede smør i, og stil dejen til hævning 1 times tid.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i den hævede dej.
Varm en pande op på middel varme. Tilsæt lidt smør til panden, og steg dine blinier i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte. Du kan med fordel steget 4-6 af gangen alt efter størrelsen på panden.
Læg de færdige blinis på en ris, og lad dem køle lidt ned mens du bager resten færdige.
Anret dine blinis på fade eller tallerkener, og kom dit yndlingsfyld på. Få inspiration til fyldet her på siden. Prøv for eksempel med rejer, varmrøget laks eller parmaskinke.