Opskrift på ciabattabrødHjemmebagt lækkert og luftigt ciabatta med store huller. Brødet er det perfekte tapasbrød til at spise sammen med pesto og skinke eller til en sandwich.
400ghvedemel, gerne med højt protienindhold for eksempel manitoba.
Sådan gør du
Bland vand, salt, sukker samt gær i en skål og rør det sammen til det hele er opløst.
350 g vand, 11 g fint salt, 3 g sukker, 3 g gær
Tilsæt melet og blad det hele sammen til alt melet er vådt. Det er vigtigt at man ikke ælter dejen, melet skal kun lige vendes rundt så det hele er vådt.
400 g hvedemel
Dæk nu skålen til med et låg eller husholdningsfilm og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det burde tage 7 - 9 timer.
Forvarm ovnen til 275 grader, gerne en time før der skal bages, og sæt også bagepladen i ovnen for at den bliver godt varm.
Når dejen er hævet op kommes rigeligt mel på et bord og dejen vendes ud på bordet. Dejen er meget våd, så sørg for at have våde fingre. Fold nu dejen 2 gange. Første gang foldes den helt over den ene vej og anden gang modsat.
Nu skal dejen overføres til den forvarmede bageplade. Kom bagepapir på pladen og løft nu dejen hurtigt over på pladen. Det kan godt drille lidt da dejen er meget flydende, og måske skal du lige prøve nogen gange før du helt har teknikken. Det handler om at arbejde hurtigt.
Kom bagepladen i ovnen på andennederste rille og bag brødet ved 275 grader i 18 - 20 min. Det er meningen at brødet skal have de klassiske mørke blærer på overfladen.
Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist inden det skæres ud og serveres.