Opskrift på karamel fudgeHjemmelavet fudge med saltkaramel er en skøn godte at have i slikskålen til jul. Det er både sjovt og lækkert at lave sit eget juleslik, og fudge er både nemt og hurtigt selv at lave.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Nedkøling 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 35stykker
Udstyr
Sukkertermometer
Non-stick gryde
Ingredienser
1dskondenseret mælk, a 397 gram
400gbrun farin
1,5dlmælk
110gsmør
1tskvaniljepasta
½tskflagesalt
Sådan gør du
Kom kondenseret mælk, brun farin, mælk, smør og vaniljepasta i en non-stick gryde og varm op.
Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen på massen. Den skal op på 115 grader. Når temperaturen når 115 grader, tages gryden af varmen, og så skal den stå 5 minutter og køle af.
Tilsæt herefter flagesalt, og rør så i massen med grydeskeen i cirka 5 minutter indtil massen bliver mat og slipper kanterne. Hvis du gerne vil have en glat fudge, skal du stoppe med at røre lige når massen bliver mat, hvis du vil have den mere krystalliseret og smuldrende, kan du røre lidt længere.
Kom massen i en bøtte eller et fad på cirka 20x20 cm beklædt med bagepapir. Tryk massen godt ned, og glat den ud så godt som muligt. Lad den stå og køle lidt ned inden den sættes i køleskabet indtil den er så kold du kan skære den ud. Det tager en times tid.
Skær fudgen ud i terninger på den størrelse du gerne vil have. Kom terningerne i køleskabet, og lad dem køle helt ned inden de serveres.