Opskrift på langtidsstegt and på rotisseri på grillen. Det giver en mør og saftig and med sprødt skind hver gang.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 3 timert
Hviletid 20 minuttermin
Samlet tid 3 timert35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1and, ca. 2500 g. Tilberedningstiden forlænges med en time pr. 500 g.
8svesker
1æble
2spsksalt, kokkesalt
1lvand
1spskolivenolie
5dlandefond, I opskriften er der brugt Oscars andefond plus vand.
Hals samt indmad fra and
1rødløg, eller alm. løg
1spskfrisk persille
2kvistefrisk timian
3laurbærblade
Sådan gør du
Forvarm grillen til 130 grader. Sat op til indirekte varme.
Anden forberedes. Skyl den grundigt i koldt vand. Fjern rester af fjer og indvolde, klip gumpen og og kasser den. Klip de yderste vingeled af og gem det dem, de skal i fadet med vand og fond.Dup anden tør med køkkenrulle.
Æblerne skylles grundigt, fjern kernehuset og skær det i både.
Fordel 1 spsk. salt indvendigt i anden, efterfulgt af svesker samt æblebådene. Luk anden i enden med 2 stegenåle.
Kom derefter anden på spydet til dit rotisseri. Smør den ind i en smule olie og gnid den sidste spsk. salt ind i skindet.
I en foliebakke/ildfast fad kommes vand, andefond, løg, frisk persille, frisk timian, laurbærblade, vingespidser, samt hals og indmad fra anden.
Kom dit rotisseri i den forvarmede grill og tænd så det roterer. Nu skal anden tilberedes ved 130 grader i ca. 3 timer.Hold øje med kernetemperaturen undevejs. Den endelige kernetemperatur bør ligge i mellem 75-78 grader inde ved låret og brystbenet.
De sidste 15 - 20 minutter af tilberedningen hæves temperaturen til høj varme, så anden bliver lækker gylden og sprød i skindet. Dette gøres lidt før den ønskede kernetemperatur er nået, så den endelige temperatur bliver 75-78 grader.- Fjern drypbakken med skyen fra grillen inden du skruer op for varmen. Hæld skyen igennem en si og skum fedtet fra. Det skal bruges til saucen. Find opskrift på andesovs med skyen her.
Når anden er færdig tages den af rotisseriet og skal nu trække utildækket i minimum 20 minutter, inden den skæres ud og serveres.