- Forvarm ovnen til 200 grader. - Kom vandet i en gryde og bring det i kog.- Flæskestegen ridses, så alle svær er ridset igennem. Undgå at skære ned i kødet.
Flæskestegen placeres i et ildfast fad med sværsiden ned. Kom kogende vand ved til det dækker sværene. Kom peberkorn, nelliker samt laurbærblade ved.
Stil det ildfaste fad i ovnen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter. med sværsiden ned.
Tag flæskestegen ud og vend den med sværsiden op.
Gnid groft salt ned imellem sværene. Kom et løg skåret i kvarte i vanden sammen med timian.
Derefter kommes flæskestegen i oven igen og tilberedes i ca. 50 minutter, eller til kernetemperaturen er 58 grader. Skru op for varmen til 230 grader og tilbered stegen til sværen er sprød og kernetemperaturen er 62-63.- Stegesky, det stilles til siden og gemmes til saucen.
Når sværen er sprød og kernetemperaturen er nået tages stegen ud. Den skal nu hvile utildækket i ca. 25 minutter inden den skæres ud og er klar til servering.
Kartofler: Laves i mens stegen hviler
Kartoflerne skrælles og skylles i koldt vand. Alternativt kan kartoflerne pilles efter kogning i stedet for at skrælle dem.
I mens stegen hviler bringes velsaltet vand i kog i en stor gryde. Kom kartoflerne i når vandet koger.
Når vandet er kommet i kog igen, skrues der ned til middel varme. Lad kartoflerne koge i 15 -20 minutter, eller til de er møre.
Når kartoflerne er færdige, hældes vandes fra. Lad dem stå med låg på til de skal serveres.
Flæskestegssovs: Laves når kartoflerne koger.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Svits det ved middel varme i et par minutter i mens der røres.
Derefter tilsættes stegesky samt vand og fløde gradvist i mens der piskes til saucen har fået den ønskede konsistens.
Bouillonterning, ribsgele samt kulør tilsættes. Sovsen simrer herefter ved svag varme i et par minutter. Smag den til med salt, peber samt gastrik. Tilsæt mere væske efter behov for at justere konsistensen på saucen.
Når man er tilfreds med smag og konsistens holdes sovsen varm ved lav varme til den skal serveres.
Rødkål: Varmes samtidig med kartofler og sovs tilberedes.
I en gryde varmes rødkålen op ved middel varme til den er helt gennemvarm. Den er derefter klar til servering.
Servering:
Flæskestegen skæres ud.- Anret på tallerkner med 2 skiver flæskesteg, kartofler samt rødkål og sovs. Alternativt stilles det hele på bordet, så man selv kan tager for sig.