Nem opskrift på en helt klassisk Banoffee pie - en dessertkage med banan og karamel
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Køleskab 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
260gbastognekiks
150gsmør
1dsdulce de leche
¼tskflagesalt, eller efter smag
3stkbananer
1,5dlpiskefløde
1spskvaniljesukker
Mørk chokolade, til pynten
Sådan gør du
I en gryde smeltes smørret. Når det er smeltet stilles det til siden.
Bastognekiksene kommes i en blender, og blendes helt fint. Kom det smeltede smør i og bland det godt sammen.
Fordel massen af kiks og smør ud i et tærtefad på ca. 22 cm. i diameter. Tryk det sammen med bunden af et glas, så bunden bliver fast. Sørg for at der kommer en kant på cirka 1 cm, den skal holde på karamellen.
Stil bunden på køl mindst en time før du samler tærten.
Når bunden har stået på køl og er blevet fast tages den ud af køleskabet. Fordel derefter dulce de leche karamellen ud over bunden i et jævnt lag. Drys flagesalt ud over karamellen - det er lidt en vurderingssag hvor meget der skal på, men det smager rigtig godt sammen med karamellen.
Bananerne skrælles og skæres i passende skiver. Fordel dem ud over karamelmassen.
I en skål piskes fløden sammen med vaniljesukker til en fast flødeskum. Fordel flødeskummen ud over tærten ovenpå skiverne af banan.
Slut af med at rive på mørk chokolade ud over tærten. Tærten er nu klar til servering, men den kan med fordel stå på køl en times tid inden den serveres.