Cremet lækker italiensk dessert i glas med dessertkirsebær og kirsebærgele
Forb. tid 5min
Tilb. tid 20min
Køleskab 3t
Samlet tid 3t25min
Antal 6personer
Ingredienser
Panna cotta:
3bladehusblas
1/2lpiskefløde
60gsukker
1tskvaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
Kirsebærgele:
1bladhusblas
1glasdessertkirsebær, bær + lagen
Sådan gør du
Panna cotta:
Læg husblassen til panna cottaen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Kog piskefløden op med vanilje og sukker. Lad den koge et par minutter.
Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde, rør godt rundt i mens.
Fordel panna cottaen i 6 glas. Lad desserten køle lidt af, og sæt så glassene på køl i 2 timer så panna cottaen kan sætte sig inden geleen skal på.
Kirsebærgele:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Si lagen fra dessertkirsebærene over i en skål, og mål 1,5 deciliter af til 6 desserter. Kom 2 spsk af lagen i en gryde, og varm den op. Når den er varm, tages den af blusset. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme lage. Når husblassen er opløst tilsættes resten af den afmålte lage under omrøring.
Lad geleen køle lidt af inden du hælder den over din kolde panna cotta, ellers vil den smelte panna cottaen igen.
Fordel dessertkirsebærene på toppen af panna cottaen, og fordel derefter geleen over kirsebærene. Sæt desserten på køl en times tid, så geleen kan sætte sig inden servering.