Opskrift på lakseroulade med spinat og flødeostecreme
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
Spinatbund:
450gspinat, hakket, optøet fra frost
4stkæg
½dlmælk
1tsksalt
Peber
1stkcitron, skallen herfra, saften bruges i fyldet
Fyld:
300gflødeost, naturel
1bdtdild, finthakket
Peber
1stkcitron, saften
300grøget laks, koldrøget i tynde skiver
Sådan gør du
Spinatbund:
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom den optøede spinat i en si, og pres vandet ud af den.
Del æggene i blommer og hvider.
Bland æggeblommer, mælk, afdryppet spinat, citronskal, salt og peber sammen.
Pisk æggehviderne meget stive. Bland ⅓ i spinatblandingen, og vend derefter forsigtigt resten af de stiftpiskede æggehvider i, undgå at slå luften ud af dejen.
Fordel dejen på en bageplade på 40x30 cm beklædt med bagepapir. Dejen skal være cirka ½ cm tyk.
Bag bunden ved 200 grader i 15-20 minutter eller til den er fast og let gylden.
Lad den køle af 5 minutter inden bagepapiret fjernes fra bunden så den kan køle helt af.
Flødeostecreme:
Bland flødeost, dild, citronsaft og smag til med peber.
Samling:
Smør flødeostecremen ud på bunden. Lad et par cm være fri på den ene af de lange sider.
Læg skiver af koldrøget laks ovenpå flødeostecremen, og rul så rouladen stramt sammen fra modsatte side af den frie kant.
Pak rouladen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet minimum 2 timer, så er den nemmere at skære.
Servering:
Skær rouladen i skiver på cirka 2 cm og anret 3 skiver pr person til forret. Server rouladen med lidt salat, citronbåde og flutes.