Opskrift på en helt klassisk brun pandesovs, der passer perfekte til frikadeller, medister eller hakkebøffer.
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Fedtstof samt stegerester fra panden
2spskhvedemel
1dlkogevand fra kartofler, eller vand
2,5dlbouillon, ½ terning samt 2,5 dl vand er fint
1dlpiskefløde
1spskengelsk sauce
1tsksød sennep
1tsktomatpure
1spskketchup
1spsksovsekulør
1tsksalt, eller efter smag
1tsksukker, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
I en pande med stegerester samt fedtstof fra frikadeller, medister eller hakkebøffer kommes melet i. Svits det ved middel varme i et par minutter.
Tilsæt kartoffelvandet i mens der piskes, så der ikke kommer klumper i sovsen.
Derefter tilsættes bouillon, samt fløden gradvist i mens der piskes let. Lad sovsen koge op og jævne under omrøring i et par minutter.
Tilsæt derefter Engelsk sauce, sød sennep, tomatpure, ketchup samt kulør og rør det ind i sovsen. Tilsæt salt, sukker og peber efter smag og lad sovsen simre i et par minutter og koge lidt ind.- Hvis den bliver for tyk tilsættes mere vand. - Hvis saucen ønskes tykkere kan den jævnes med en smule maizena rørt op i vand.
Når man er tilfreds med smag og konsistens er sovsen klar til servering.- Sovsen kan holdes varm ved lav varme til den skal serveres.