56gsalt, Halvdelen nitritsalt, halvdelen almindeligt salt - saltmængden skal svare til 2,8% af slagets vægt
6-7bladehusblas
3laurbærblade
1 1/2spskgrov sennep eller dijon
Sådan gør du
Slaget skal være afpudset og klar til at lave rullepølse, få slagteren til at forberede det til dig.
Fold slaget ud og drys indersiden med 2/3 af saltblandingen. Det skal være jævnt fordelt på slaget.
Smør sennep på og drys bagefter med peber, allehånde, persille og løg. Sørg for at det hele er jævnt fordelt.
Kom husblaspladerne i en krydderikværn og blend det fint - alternativt kan du bruge gelatinepulver. Drys husblaspulveret jævnt ud over slaget.
Rul og snør nu rullepølsen, som vist tidligere her på siden.
Fordel den sidste 1/3 af saltblandingen på ydersiden af rullepølsen.
Vakuumpak rullepølsen med laurbærblade i posen.
Lad rullepølsen trække min et døgn på køl for at få saltet til at trænge ordenligt ind i køddet (obs jeg har forsøgt at springe dette trin over og tilberede den med det samme, også med et super godt resultat).
Når du er klar til at koge din rullepølse, skal den i sous vide karret på 78,5 gader i 6,5 timer.
Når tiden er gået, tages rullepølsen op af karret, klippes ud af posen, og placeres i en rullepølsepresse.
Lad rullepølsen hvile på køl i pressen i ca 12 timer før du tager den ud og skærer den i skiver.
Noter
Skæres ud i skiver og spises på rugbrød med sky og rå løg.