Opskrift på den nemmeste og mest sikre metode til perfekt creme brulee hver gang!
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Nedkøling 2 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 12små glas
Ingredienser
6æggeblommer
1/2lpiskefløde
1dlsødmælk
1vaniljestang
70gsukker
Til toppen :
50grørsukker
Sådan gør du
Klip vaniljestangen i mindre stykker og kom den sammen med æggeblommer, fløde, mælk og sukker i en skål og blend massen med en stavblender.
Hæld massen igennem en si over i en anden skål, og stil skålen på køl indtil der ikke er skum på toppen mere.
Hæld creme brulee massen på små henkogningsglas og sæt låg på.
Opvarm sous vide karret til 80 grader. Sæt glassene forsigtigt ned i sous vide karret (vi bruger en pølsetang), og giv den 1 time og 15 min.
Når tiden er gået, sættes gryden i håndvasken, og lad så en meget tynd stråle koldt vand løbe ned i det varme vand. Det skal være en langsom nedkøling af det varme vand, for at undgå at glassene kan springe. Når vandet i gryden er helt koldt, kan glassene tages op. Herefter sættes de i køleskabet i 2 timer.
Efter min et par timer på køl er de klar til servering, de kan sagtens stå længere tid på kål. Når de skal serveres, tager du låget af, drysser 1 tsk rørsukker på toppen, og brænder det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen.
Serveres straks, evt. med lidt bær eller frugt til.