Opskrift på flødestuvet hvidkål som tilbehør til frikadeller eller hamburgerryg
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½hvidkål, eller ca. 600 g.
50gsmør
40ghvedemel
3dlmælk
2dlpiskefløde
¼tskstødt muskatnød, eller efter smag
1tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
I en stor gryde bringes velsaltet vand i kog.
I mens vandet koger op snittes hvidkålen, kom den op i det kogende vand. Lad det koge i ca. 15 minutter, eller til kålen faldet lidt sammen og bliver blød.
Når kålen er kogt mår hældes det op igennem en si så det kan stå og dryppe af.
Smelt smørret i en gryde og kom melet i, pisk det sammen og lad melet svitse med et par minutter ved middel varme. Tilsæt derefter mælk og fløde gradvist i mens der piskes, så opbagningen bliver til en helt glat og tyk sauce uden klumper.
Tilsæt stødt muskatnød, salt samt peber og smag saucen til. Kom den fintsnittet kål i saucen, vend det helt godt rundt og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag den stuvede hvidkål til igen inden den serveres.