Opskrift på steg af helt stykke bacon med sprøde svær lavet på grill eller i ovnen
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1000gbacon, helt stykke bacon med svær.
Sådan gør du
Rids sværen i det ønskede mønster. Undgå som ved flæskesteg at skære ned i kødet.
Tilberedning af baconsteg på grill:
Forvarm grillen til 210 grader, sat op til indirekte varme.- Derefter er baconstegen klar til at komme på grillen. Placer den midt på grillen imellem de 2 varmekilder og grill den i ca. 1 time og 30 minutter. Jeg plejer ikke at salte den, da baconen i forvejen er meget salt.- De sidste 15 minutter hæves varmen til høj varme i grillen, så sværen bobler op og bliver sprød. Vær opmærksom på at sværen kan virke meget mørk sammenlignet med en alm. ribbensteg.- Når sværen er blevet sprød tages stegen af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Tilberedning af baconsteg i ovn:
Oven forvarmes til 200 grader varmluft.- Den forberedte baconsteg placeres i et ildfast fad. Hvis stegen ligger ujævnt, placeres "kiler" lavet af alufolie under stegen, så den komme til at ligge helt lige. Placer fadet midt I den forvarmede ovn.- Tilbered nu baconstegen i ca. 1 time og 30 minutter. Hvis sværen stadig ikke er sprød når tiden er gået, skrues der op til 250 grader, hold øje med med sværen, så den ikke branker. Når sværen er boblet op og er sprød tages stegen ud af ovnen.- Placer stegen på et skærebræt og lad den trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.